Okrogla miza ‘Prisilne poroke’ in otvoritev razstave ‘Moje sanje’

Spoštovani,
7. 1. 2015 ste vljudno vabljeni na OKROGLO MIZO »PRISILNE POROKE«, ki se bo začela ob 11.00 uri v Veliki sejni dvorani mestnega sveta, Magistrat, Mestni trg 1.

Gostje okrogle mize bodo: mag. Sandi Čurin, nacionalni koordinator Medresorske delovne skupine za boj proti trgovini z ljudmi, red. prof. dr. Darja Zaviršek, mag. Mateja Štirn, Tamara Narat, Inštitut RS za socialno varstvo in Natalija Djoković iz Društva Mozaik. Na okrogli mizi bomo spregovorili o vseh vidikih in posledicah prisilnih porok romskih deklic. Prav tako bodo predstavljeni rezultati raziskave z naslovom Prisilne poroke romskih deklic, ki jo je v letu 2014 opravil Inštitut RS za socialno varstvo za potrebe Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Osrednji namen naloge je bil skozi raziskavo ugotoviti razsežnost problematike pri nas, dejavnike, ki pogojujejo tovrstne prakse poročanja ter posledice, ki jih imajo za posameznike, žrtve prisilnih porok.

Po koncu okrogle mize, ob 12.30 uri, bomo v Desnem atriju (na istem naslovu) svečano odprli potujočo fotografsko razstavo MOJE SANJE. Več o razstavi v priponki.

Zaradi omejenega števila sedežev v Veliki sejni dvorani mestnega sveta Vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na naslov info@drustvo-kljuc.si do 5. 1. 2015.

Vabljeni!

eea

Podprto s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014.