Neresnične navedbe v časniku Dnevnik

13. 6. 2017 je bil v Dnevniku objavljen prispevek, ki je vključeval neresnične navedbe o prebivanju v krizni namestitvi v Društvu Ključ.

Gospa Samanta ni bila nikoli nameščena v Društvu Ključ, saj krizno namestitev, ki jo sofinancira MDDSZ in kamor policija namešča žrtve trgovine z ljudmi, ko se jih umakne iz ogrožujoče situacije, že deset let izvaja izključno Slovenska Karitas. Društvo Ključ z njo ni opravilo niti razgovora.

V varnem prostoru Društva Ključ osebe niso zaklenjene, lahko kadijo na balkonu, ni mravelj in tudi možnost klicev družini imajo. Tožilec v zadevi je na obravnavi večkrat opozoril, da organizacija, kjer naj bi bila gospa nameščena, ni Društvo Ključ, pač pa kvečjemu Slovenska Karitas.

Žalosti nas, da je novinarka že uvod članka, brez da bi karkoli preverila, zastavila na način, ki blati našo organizacijo, kjer vse zaposlene in prostovoljci delujemo v korist naših uporabnic in uporabnikov v želji, da bi se v varnem okolju dobro počutili in ga, ko pride pravi čas, zadovoljni zapustili.