Program Telesnica izvajamo od leta 2012 in je namenjen dijakom in dijakinjam srednjih šol, njihovim staršem in zaposlenim na šolah.

S pomočjo internetne predstavitve slušateljem nazorno opišemo oblike trgovanja z ljudmi, resnične zgodbe žrtev, seznanimo jih s pastmi, ki jih trgovci z ljudmi nenehno spreminjajo, da bi žrtev čim bolj spretno preslepili in zlorabili. Informiramo jih tudi o postopkih, ki sledijo razkritju in prijavi pristojnim vladnim ustanovam ter Društvu Ključ.

Vloga slušateljev na delavnicah je aktivna, se pravi, da skušamo od njih pridobiti odgovore, kasneje pa jih strokovno tudi razložimo. Naše izkušnje kažejo, da je smiselno izvesti delavnice za vse tri ciljne skupine (dijake in dijakinje, zaposlene na šolah in njihove starše), saj le tako lahko ob morebitni situaciji trgovine z ljudmi tudi primerno ukrepajo. Šola se lahko tudi odloči, da bo v eno združila delavnici za zaposlene na šoli in starše.

V letu 2016 je Urad Vlade RS za komuniciranje sofinanciral izvedbo 60 delavnic za dijake in dijakinje ter mladostnike v vzgojnih zavodih in mladinskih domovih v različnih krajih po Sloveniji. Več o izvedenih delavnicah si lahko preberete na povezavi: Rezultati projekta 2016

Za naročilo delavnice nam pišite na info@drustvo-kljuc.si.

Rezultati projekta 2015

urad_vlade_za_komuniciranje Boj ptroti trgovini z ljudmi