Program Telesnica izvajamo od leta 2012 in je namenjen dijakom in dijakinjam srednjih šol, njihovim staršem in zaposlenim na šolah.

S pomočjo internetne predstavitve slušateljem nazorno opišemo oblike trgovanja z ljudmi, resnične zgodbe žrtev, seznanimo jih s pastmi, ki jih trgovci z ljudmi nenehno spreminjajo, da bi žrtev čim bolj spretno preslepili in zlorabili. Informiramo jih tudi o postopkih, ki sledijo razkritju in prijavi pristojnim vladnim ustanovam ter Društvu Ključ.

Vloga slušateljev na delavnicah je aktivna, se pravi, da skušamo od njih pridobiti odgovore, kasneje pa jih strokovno tudi razložimo. Naše izkušnje kažejo, da je smiselno izvesti delavnice za vse tri ciljne skupine (dijake in dijakinje, zaposlene na šolah in njihove starše), saj le tako lahko ob morebitni situaciji trgovine z ljudmi tudi primerno ukrepajo. Šola se lahko tudi odloči, da bo v eno združila delavnici za zaposlene na šoli in starše.

V letu 2017 Urad Vlade RS za komuniciranje sofinancira izvedbo 52 preventivnih delavnic. Delavnice so namenjene dijakinjam in dijakom začetnih letnikov srednjih šol ter gojencem in gojenkam nekaterih vzgojnih zavodov in mladinskih domov po Sloveniji. V spomladanskem času bomo odšli v Višnjo goro, Ljubljano, Krško, Radovljico, Kranj in Maribor, jeseni pa še na Ravne na Koroškem, v Koper, Celje, Postojno in Novo mesto.

17777042_10212036241919440_1080515830_o

V letu 2016 je Urad Vlade RS za komuniciranje sofinanciral izvedbo 60 delavnic za dijake in dijakinje ter mladostnike v vzgojnih zavodih in mladinskih domovih v različnih krajih po Sloveniji. Več o izvedenih delavnicah si lahko preberete na povezavi:Rezultati projekta 2016 V letu 2015 smo izvedli 52 preventivnih delavnic. Več o delavnicah lahko preberete na povezavi: Rezultati projekta 2015.

Za naročilo delavnice nam pišite na info@drustvo-kljuc.si.

urad_vlade_za_komuniciranje Boj ptroti trgovini z ljudmi