Program Telesnica izvajamo od leta 2012 in je namenjen dijakom in dijakinjam srednjih šol, njihovim staršem in zaposlenim na šolah.

S pomočjo internetne predstavitve slušateljem nazorno opišemo oblike trgovanja z ljudmi, resnične zgodbe žrtev, seznanimo jih s pastmi, ki jih trgovci z ljudmi nenehno spreminjajo, da bi žrtev čim bolj spretno preslepili in zlorabili. Informiramo jih tudi o postopkih, ki sledijo razkritju in prijavi pristojnim vladnim ustanovam ter Društvu Ključ.

Vloga slušateljev na delavnicah je aktivna, se pravi, da skušamo od njih pridobiti odgovore, kasneje pa jih strokovno tudi razložimo. Naše izkušnje kažejo, da je smiselno izvesti delavnice za vse tri ciljne skupine (dijake in dijakinje, zaposlene na šolah in njihove starše), saj le tako lahko ob morebitni situaciji trgovine z ljudmi tudi primerno ukrepajo. Šola se lahko tudi odloči, da bo v eno združila delavnici za zaposlene na šoli in starše.

V letu 2018 Urad Vlade RS za komuniciranje in Urad Vlade RS za narodnosti v okviru aktivnosti, namenjenih ozaveščanju ranljivih skupin o trgovini z ljudmi, sofinancirata izvedbo brezplačnih preventivnih delavnic in drugih preventivnih aktivnosti za mladostnike in mladostnice začetnih letnikov srednjih šol po Sloveniji, posebej v regijah, kjer živi večje število pripadnikov romske skupnosti.

V letu 2018 smo izvedli 85 preventivnih delavnic po celotni Sloveniji, ki se jih je udeležilo 2045 mladostnic in mladostnikov.

Več o rezultatih projekta je dostopni tule: Rezultati projekta 2018.

17777042_10212036241919440_1080515830_o

V letu 2017 je Urad Vlade RS za komuniciranje sofinanciral 59 preventivnih delavnic, ki se jih je udeležilo 1376 mladih. Rezultati projekta 2017

V letu 2016 je Urad Vlade RS za komuniciranje sofinanciral izvedbo 60 delavnic za dijake in dijakinje ter mladostnike v vzgojnih zavodih in mladinskih domovih v različnih krajih po Sloveniji. Več o izvedenih delavnicah si lahko preberete na povezavi:Rezultati projekta 2016 V letu 2015 smo izvedli 52 preventivnih delavnic. Več o delavnicah lahko preberete na povezavi: Rezultati projekta 2015.

Za naročilo delavnice nam pišite na info@drustvo-kljuc.si.

urad_vlade_za_komuniciranje  Boj ptroti trgovini z ljudmi

Urad_za_narodnosti__300_dpi

MOLFIHO